Om Gausta

Gausta er en populær helårsdestinasjon i hjertet av Telemark. Området byr på fjellturer, skikjøring og aktiviteter, og er hovedsakelig kjent for Gaustatoppen og Gaustablikk Fjellresort.

Fri, Jul 12 Sun, Jul 14
2 -

Om Gausta

Gausta er en fjelldestinasjon med aktiviteter 365 dager i året for både familier og eventyrere. På 945 m.o.h bor du rett ved foten av Gaustatoppen, et av Norges vakreste og mest ikoniske fjell.

Vinterstid tilbys 37 nedfarter og 13 heiser i Gausta Skisenter, samt barneområder, skiskole, terrengpark og off-piste i verdensklasse.

Hvor er Gausta?

Gausta ligger rett ovenfor Rjukan i Tinn kommune, midt i hjertet av Telemark. Det er enkelt å komme seg hit; kun 2,5 timer med bil (180 km) nordvest for Oslo eller 5,5 timer (440 km) fra Gøteborg


 

Hva er Gausta?

Gausta er et fjellplatå over Rjukan, med områder fra Vatnedalen i nordøst til Gaustatoppen i sørvest. Her finner du:

  • Gaustatoppen - Telemarks høyeste fjell på 1883 meter over havet
  • Gaustabanen - spektakulær bane inne i fjellet til toppen
  • Gaustatoppen Turisthytte - DNTs hytte på toppen med servering og overnatting
  • Gaustablikk Fjellresort - familievennlig hotell med Norges vakreste utsikt
  • Gausta Skisenter - stort alpinanlegg med varierte bakker, skiskole og familieaktiviteter
  • Hytter, leiligheter, restauranter, afterski og mer!

AKTIVITETER OG STEDER

Populært på Gausta

Gaustatoppen
Sport & fritid

Gaustatoppen er kjent som ett av Norges mest ikoniske og lett tilgjengelige fjell. Med sine 1883 meter er Gaustatoppen også det høyeste fjellet i Telemark, med utsikt over en sjettedel av Norge.

Gaustablikk Fjellresort
Overnatting

Oppdag en verden av eventyr ved Gausta og nyt uforglemmelige øyeblikk på Gaustablikk Fjellresort. 

Gausta Skisenter
SPORT & FRITID

Finn skigleden for hele familien på Gausta Skisenter med barneområder, skiskole, maskoter, lange løyper, terrengparker og spennende offpisteventyr.

Flytende badstue
helse & VELVÆRE

Nyt en avslappende badstueopplevelse og kombiner med en forfriskende dukkert i Kvitåvatn, alt med utsikt mot naturen og majestetiske Gaustatoppen.

Reisen hit

Usikker på veien til Gausta? Vi har klare veibeskrivelser for en smidig reise til din Gausta-opplevelse. Se reisen hit

Reisen hit

Usikker på veien til Gausta? Vi har klare veibeskrivelser for en smidig reise til din Gausta-opplevelse. Se reisen hit

Reisen hit

Usikker på veien til Gausta? Vi har klare veibeskrivelser for en smidig reise til din Gausta-opplevelse. Se reisen hit

Populære aktiviteter og steder på Gausta

Gaustablikk Fjellresort

Det familievennlige hotellet Gaustablikk Fjellresort (tidligere Gaustablikk Høyfjellshotell) ligger rett ved Kvitåvatn i hjertet av Gausta. Her kan du bestille hotellrom med utsikt over Gaustatoppen, nyte god mat og drikke på en av hotellets restauranter, slappe av i velværeavdelingen eller i hotellets flytende badstueflåter nede ved vannet. Hotellet tilbyr også lekerom for de minste og aktiviteter som shuffleboard og bordtennis.

Gaustatoppen

Gaustatoppen er et populært reisemål året rundt. I sommerhalvåret for fjellturer, og i vinterhalvåret for skikjøring. Fjellet som vanligvis kalles «Telemarks tak» er med sine 1883 meter over havet Sør-Norges høyeste fjell, og er på “bucket-listen” til annenhver nordmann. På toppen kan du besøke Gaustatoppen Turisthytte og nyte en fantastisk utsikt over Telemark og omegn. På en klar dag kan du til og med se en sjettedel av Norge! For å komme hit kan du enten gå til fots om sommeren eller gå på topptur med ski om vinteren, eller ta den spektakulære og historiske Gaustabanen inne i fjellet.

Skikjøring i Gausta Skisenter

Alpinanlegget Gausta Skisenter tilbyr ski- og brettkjøring for alle aldre og nivåer, med 13 heiser og 37 nedfarter – og en av Norges vakreste utsikter. Det er også en skiskole, barneområder, terrengparker, maskoter, restauranter og afterski. For deg som foretrekker langrenn, så byr Gausta på mer enn 85 km med langrennsløyper av ypperste klasse!

Den store høydeforskjellen fra Gaustatoppen og ned til Rjukan gir Gausta et enormt potensiale som alpinanlegg. På sikt kan det være mulighet for skikjøring med over 1650 meters fallhøyde.

Om gausta.com

Gausta.com er den offisielle bookingplattformen for destinasjonen Gausta. Her finner du det beste utvalget av overnatting i Gausta-området, heiskort til Gausta Skisenter, et bredt utvalg av aktiviteter og eksklusive pakker og tilbud.

I tillegg til nettsiden finnes også Gausta-appen, med interaktive kart og sanntidsinformasjon direkte på mobilen. Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play.